ویروس HPV
ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) یا همان اچ پی وی یکی از شایع ترین عفونت های دستگاه تولید مثلی/ دستگاه تناسلی می باشد که معمولاً از طریق رابطه جنسی منتقل شده و موجب طیفی از سرطان ها و دیگر علائم بالینی در زنان و مردان می شود. اچ پی وی یکی از بیماری های چالش برانگیز و ترسناک است که خیلی از دختران جوان با این بیماری درگیر هستند و شدیدا ذهن آن ها را به خود مشغول کرده است. ویروس پاپیلومای انسانی یک ویروسی است که تایپ های مختلف دارد و حدود صد تا صد و پنجاه نوع از این ویروس شناسایی شده است، ولی چهار نوع اصلی؛ شش، یازده، شانزده و هجده انواعی هستند که در اکثر سرطان های دهانه رحم جداسازی شدند و برای همین این ویروس اهمیت پیدا کرده و خیلی راجب به آن صحبت شده است. برای آشنایی با این ویروس و روش های پیشگیری از ابتلای آن توصیه می شود با ما تا انتهای این مقاله از سایت مرکز مشاوره شاداب همراهی کنید.
چطور ویروس HPV وارد بدن می شود؟
انواع رده های ویروس اچ پی وی که باعث بروز زگیل های تناسلی می شوند ، عمدتا از طریق تماس پوستی در رابطه جنسی همراه با دخول انتقال پیدا می کند. این ویروس معمولا در اطراف آلت تناسلی و مقعد دیده می شود و تجمع کمتری در ناحیه دهان یا گلو دارد.
زگیل های تناسلی در افرادی که دارای ویروس HIV هستند بعد از تماس با افراد آلوده با احتمال بیشتری بروز پیدا می کند. قدرت سیستم ایمنی بدن یکی از مهم ترین معیارها در بروز این عارضه می باشد. افرادی که سیستم ایمنی بدن آن ها ضعیف است ، از جمله آن ها که به ویروس ایدز یا سایر بیماری هایی که قدرت ایمنی بدن را پاین می آورد مبتلا هستند ، زگیل ها بیشتر بروز می دهند ، چرا که بدن آن ها قادر به مبارزه با این ویروس نمی باشد و این بیماری می تواند بر روی سلامتی بدن غلبه کند.
توصیه سازمان بهداشت جهانی درباره HPV
همین ابتدا اگه رابطه جنسی امن و متعهدانه ندارید، ابتلای شما به ویروس HPV از رگ گردن به شما نزدیکتره. چند توصیه از سازمان بهداشت جهانی درباره HPV :
۱ حتما واکسن بزنید، بهترین زمان واکسیناسیون قبل از شروع فعالیت جنسی هست و تزریقش در سنین بالا شما رو در برابر ویروسهایی که بهش ابتلا شدید ایمن نمیکنه ولی حداقل باعث میشه از ابتلا به انواع پرخطری که هنوز بهش مبتلا نشدید جلوگیری کنه.
۲ شرکای جنسیتون رو بسیار محدود کنید. تعهد به رابطه جنسی با یک شریک جنسی [متعهد] بهترین راه پیشگیریه.
۳ حتما با کاندوم رابطه جنسیتون رو برقرار کنید. کاندوم شانس ابتلا رو کاهش میده هر چند به طور کامل از بین نمیبره.
۴ قبل از شروع رابطه جنسی، از طرف مقابلتون بخواید تستهای STD رو بده تا از سلامت جنسیش مطمئن بشید.
۵ خانومها لطفا به طور مرتب تست پاپاسمیر بدید تا از تغییرات غیر طبیعی در دهانه رحمتون مطلع بشید.
۶ اگه به این ویروس مبتلا هستید اخلاقا موظفید به طرف مقابل این مساله رو اطلاع بدید، صداقت شما در این رابطه، بسیار مساله مهمیه.
علائم آلودگی به ویروس اچ پی وی در زنان
شایعترین علامت ابتلا به ویروس HPV زگیل در ناحیه تناسلی است که در چنین شرایطی احتمال خواهد داشت دهانه رحم آلوده به زگیل شده باشد. گاهی اوقات علامت ها وقتی نمایان می شود که دهانه رحم آلوده شده باشد، بدین معنا که با ضایعه زگیل در ناحیه خارجی تناسلی مواجه نیستید اما به صورت مداوم احساس التهاب در داخل واژن خود دارید و با علائم تحریک واژن به ویژه پس از تماس جنسی مواجه هستید. گاها ممکن است فرد متوجه ابتلا خود به بیماری نشده باشد و همین عامل موجب ابتلا و درگیری فرد به بیماری سرطان دهانه رحم شده است که در چنین شرایطی فرد علائم متفاوتی همچون احساس سنگینی داخل لگن، ترشحات بدبو و غیرطبیعی، درد و احساس ناراحتی مداوم در ناحیه تناسلی خواهد داشت. گفتنی است در اکثریت مواقع آلودگی به ویروس اچ پی وی بدون علامت است که انجام پاپ اسمیر و بررسی HPV می تواند به تشخیص بیماری و درمان به موقع کمک بسزایی نماید.
ویروس HPV در مردان
طبق مطالعات انجام شده در کشور امریکا پنجاه درصد مردان که تماس جنسی داشته اند، در یک فاصله زمانی به ویروس HPV آلوده شده اند ولی در اکثریت مواقع آقایان به صورت ناخودگاه بهبود می یابند. به طور معمول ابتلا به ویروس اچ پی وی در مردان بدون علامت است ولی اگر به نوع کم خطر مبتلا شده باشند ممکن است ضایعه زگیل های تناسلی در ناحیه ژنیتال مشاهده شود، گاهی اوقات این زگیل های تناسلی در مردان مسطح بوده و متوجه آن نمی شوند و تنها پزشک با استفاده از مواد مخصوص و نورها می تواند این بیماری را تشخیص دهد.
در صورت آنکه ویروس پاپیلومای انسانی در مردان از بین نرود، بدین صورت است که آنها اکثرا ناقل هستند و می توانند سبب آلودگی شریک جنسی خود شوند. ولی در موارد خیلی نادر ممکن است منجر به سرطان در نواحی آلت تناسلی، روی مقعد شود. اما سرطان های شایع در اثر ابتلا به ویروس اچ پی وی سرطان انتها زبان و انتها حلق می باشد.
اچ چی وی (Human Papillomavirus)، زگیل تناسلی و سرطان دهانه رحم
ویروس HPV موجب سرطان دهانه رحم می شود که چهارمین سرطان شایع در بین زنان می باشد. این ویروس یک نقش مهم در بروز بیماری و مرگ و میر زنان دارد، بنابراین به عنوان یکی از اولویت های بهداشت عمومی در نظر گرفته می شود.HPV یک ویروس بسیار شایع می باشد که موجب عفونت پوست و مخاط میشود و تقریبا همه افراد در جهان در طول عمر خود یکبار آلوده به این ویروس می شوند. ویروس HPV انواع مختلفی دارد و بیشتر این ویروس ها عوارضی ایجاد نمیکنند و علائم به خودی خود برطرف میشود اما برخی از ویروس های HPV پر خطر محسوب می شوند و علائم می تواند بدتر شود و در نهایت به سرطان منجر بشوند. علاوه بر سرطان دهانه رحم، HPV همچنین میتواند انواع دیگر بیماری ها را در مردان و زنان ایجاد کند که میتوان به انواع مختلف سرطان و زگیل تناسلی اشاره کرد. این ویروس همچنین می تواند از طریق غیر جنسی گسترش یابد. واکسن های ایمن و موثری جهت جلوگیری از عفونت HPV وجود دارند.
HPV ویروسی است که در سلول های صاف و نازک سطح پوست شما به نام سلول های اپیتلیال زندگی می کند. اینها همچنین در سطح واژن، سوراخ جلویی، فرج، دهانه رحم، مقعد، سر آلت تناسلی، دهان و گلو یافت می شوند، به همین دلیل است که رابطه جنسی می تواند به راحتی ویروس را به دیگران منتقل کند – از جمله سطوحی از پوست که می توانید ببینید، مانند فرج، و روی چیزهایی که نمی توانید ببینید، مانند سطح دهانه رحم یا داخل مقعد. اکثر افرادی که به HPV مبتلا می شوند، عفونت خود به خود از بین می رود، اغلب در عرض 6 ماه تا یک سال.
بیش از 100 نوع HPV وجود دارد. برخی از آنها به هیچ وجه باعث مشکلات سلامتی نمی شوند در حالی که برخی دیگر باعث ایجاد زگیل های معمولی و کف پا می شوند. حدود 40 نوع عامل زگیل تناسلی هستند، در حالی که حدود 12 نوع پرخطر می توانند باعث دیسپلازی شوند که سلول های غیرطبیعی هستند که می توانند منجر به سرطان شوند.
انواع 6 و 11 HPV باعث حدود 90 درصد زگیل تناسلی می شود. انواع 16 و 18 باعث حدود 65 درصد سرطان های دهانه رحم و مقعد می شوند. سایر انواع پرخطر عبارتند از 31، 33، 35، 39، 45، 51، 52، 56، 58 و 59 که برخی از آنها باعث بیماری مقعدی می شوند. انواع HPV که باعث زگیل تناسلی می شوند با سرطان مرتبط نیستند. با این حال، اگر شما یک نوع HPV دارید، ممکن است نوع دیگری نیز داشته باشید که می تواند باعث سرطان شود. این امر به ویژه در مورد افراد مبتلا به HIV صادق است.
علائم و نشانه های ویروس HPV
در ابتدا ابتلا به ویروس HPV با علامت و نشانه ای همراه نیست، اما ممکن است چند سال بعد با علائمی مانند زگیل ظاهر شود.
زگیل تناسلی
یکی از شایع ترین علائم برخی انواع این ویروس می باشد. زگیل های تناسلی، توده های خوشه انگوری کوچکی هستند که بر روی ولو و دهانه رحم خانم ها و آلت تناسلی آقایان ظاهر می شوند.
برخی انواع ویروس HPV می توانند در بروز سرطان دخیل باشند. سرطان هایی مانند دهانه رحم، واژن، آلت تناسلی و مقعد. البته ممکن است چندین سال طول بکشد تا این ویروس تبدیل به سرطان شود.
زگیل
تودههای کوچک، برجسته و سخت با سطحی مانند گل کلم ممکن است به تنهایی یا به صورت تودهای در داخل یا اطراف واژن/ سوراخ جلویی، مقعد یا نوک آلت تناسلی رشد کنند. گاهی اوقات به آنها condylomata acuminata یا condylomas می گویند. وجود زگیل ممکن است به این معنی باشد که دیسپلازی نیز وجود دارد و باید به دنبال آن بود.
دیسپلازی
علائم را نمی توان به راحتی احساس کرد یا به راحتی مشاهده کرد، بنابراین انجام منظم پاپ اسمیر برای یافتن دیسپلازی دهانه رحم یا مقعد بسیار مهم است. اغلب از آن به عنوان یک نوع بیماری “پیش سرطانی” یاد می شود. بیشتر دیسپلازی خود به خود از بین می رود. با این حال، اگر پیدا شد، باید به طور منظم بررسی شود تا ببینیم که آیا به سرطان پیشرفت می کند یا خیر.
سرطان
دیسپلازی می تواند به سرطان تبدیل شود. چهار نوع شایع عبارتند از سرطان دهانه رحم، مقعد، رکتوم و آلت تناسلی. HPV همچنین می تواند باعث سرطان سر و گردن دهان یا گلو شود. علائم ممکن است وجود نداشته باشد و در صورت وجود می تواند شامل خونریزی، درد، بو یا توده قابل توجه باشد. اگر به موقع تشخیص داده نشود و درمان نشود، می تواند تهدید کننده زندگی باشد.
احتمال ابتلای افراد مبتلا به HIV به HPV بیشتر از افراد HIV منفی است و همچنین احتمال ابتلا به زگیل تناسلی، سرطان دهانه رحم و مقعد و سرطان سر و گردن بیشتر است. اگرچه میزان برخی از سرطان ها از زمان شروع درمان های ترکیبی در سال 1996 کاهش یافته است، اما میزان سرطان مقعد و سر/گردن افزایش یافته است در حالی که نرخ سرطان دهانه رحم تقریباً ثابت مانده است. این تا حدی به دلیل زندگی طولانیتر اما با سیستم ایمنی ناقص است.
علت بروز ویروس HPV
HPV، ویروسی است که از طریق تماس پوستی و در طول رابطه جنسی و یا تماس پوستی با ناحیه تناسلی منتقل می شود.
این ویروس می تواند تمامی افرادی که از لحاظ جنسی فعال هستند را درگیر کند و معمولا در ابتدا فرد هیچ گونه علامت و نشانه ای نخواهد داشت. با این که در بیشتر موارد، این ویروس خود به خود درمان می شود، اما می تواند در بدن باقی بماند و شرکای جنسی جدید و سالم را آلوده کند.
نکته ای که باید به آن اشاره کنیم این است که انواعی از این ویروس که در بروز زگیل دخیل هستند، با آن دسته از ویروس هایی که منجر به سرطان می شوند، متفاوت می باشد.
ریسک فاکتورهای موثر در انتقال HPV
از جمله عوامل موثر در بروز ویروس HPV می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- برقراری رابطه جنسی با افراد آلوده
- ضعیف بودن سیستم ایمنی و ابتلا به HIV و یا پیوند عضو
- وجود آسیب های پوستی
- تماس پوستی با زگیل تناسلی شریک جنسی
- زگیل دهانی ناشی از رابطه جنسی دهانی
- انتقال زگیل تناسلی از طریق استخر به ندرت رخ میدهد و برخی متخصصان به طور کلی با این روش انتقال زگیل تناسلی مخالف هستند
جهت پیشگیری از ابتلا به ویروس HPV چه باید کرد؟
رعایت موارد زیر تا حد بسیار زیادی از ابتلا به این ویروس پیشگیری خواهد کرد:
- دریافت واکسن HPV
- داشتن رابطه جنسی محافظت شده
- عدم برقراری رابطه جنسی در صورت مشاهده زگیل تناسلی
نکته ای که در خصوص زگیل تناسلی باید به آن اشاره کنیم این است که این زگیل ها نباید با ناخن خراش بردارند و یا دچار ترکیدگی شوند.
همه چیز درباره ویروس اچ پی وی
واکسن HPV
دریافت واکسن HPV احتمال ابتلا به سرطان دهانه رحم و یا پیشرفت سرطان در آینده را کاهش می دهد.
این واکسن در دو دوز و به فاصله زمانی شش تا دوازده ماه باید زده شود.
افراد ما بین 27 تا 45 سال که قبلا واکسن HPV دریافت نکرده اند، می توانند واکسن گارداسیل 9 را بزنند.
حتما در خصوص دریافت بهترین نوع واکسن HPV با پزشک مشورت داشته باشید.
آیا می توان از HPV پیشگیری کرد؟
سه روش برای پیشگیری از HPV وجود دارد:
- استفاده از کاندوم در حین رابطه جنسی برای جلوگیری از انتقال،
- واکسینه شدن از سن 9 تا 26 سالگی برای جلوگیری از عفونت،
- غربالگری منظم برای جلوگیری از جدی شدن بیماری موجود.
استفاده منظم و مناسب از کاندوم در حین رابطه جنسی، انتقال HPV را تا 70 درصد کاهش می دهد. استفاده از کاندوم تنها به نصف زمان خطر را تا 50 درصد کاهش می دهد. کاندوم همچنین خطر دیسپلازی و سرطان را کاهش می دهد، حداقل در زنانی که در مطالعات استفاده مداوم از کاندوم را گزارش کرده اند.
همچنین می توان با استفاده از یک (یا چند) از سه واکسن: سرواریکس (انواع 16، 18)، گارداسیل (انواع 6، 11، 16، 18) و گارداسیل 9 (انواع 6، 11، 16، 18، 31) از HPV پیشگیری کرد. ، 33، 45، 52، 58)، اگرچه گارداسیل 9 اکنون بیش از گارداسیل توصیه می شود. این واکسن ها توسط FDA برای زنان و مردان 9 تا 26 ساله، ترجیحاً قبل از شروع فعالیت جنسی، تأیید شده است. استفاده از این واکسنها در افراد مبتلا به HIV بیخطر است، اگرچه میزان اثربخشی آنها از طریق مطالعات بالینی مشخص نشده است. مزایای استفاده از این واکسن ها در افراد بالای 26 سال در حال حاضر در حال بررسی است. واکسنهای درمانی نیز برای کمک به درمان بیماریهای موجود، کاهش نیاز به درمانهای تهاجمی و کاهش خطر ابتلا به دیسپلازی مکرر در حال مطالعه هستند. یکی از این واکسن ها به نام HspE7 در مردان و زنان HIV مثبت مبتلا به دیسپلازی مقعد ایمن و احتمالاً مؤثر است.
سرطان های دهان و گلو می تواند به دلیل عفونت های HPV یا دلایل دیگر باشد و افراد مبتلا به اچ آی وی میزان بیشتری از این سرطان ها را دارند. با این حال، مشخص نیست که آیا هر یک از واکسن ها میزان سرطان های دهان مرتبط با HPV را کاهش می دهد یا خیر. آزمایش DNA HPV ممکن است به شناسایی خطر کمک کند، اما هیچ آزمایشی برای تشخیص محل ظاهر شدن سرطان دهان وجود ندارد، که غربالگری را دشوار می کند. برای آن دسته از افرادی که با HIV زندگی می کنند و دارای سایر بیماری های HPV هستند یا داشته اند، ممکن است عاقلانه باشد که با دقت بیشتری علائم احتمالی سرطان های دهان را تحت نظر داشته باشند.
HPV چگونه تشخیص داده می شود؟
زگیل تناسلی با معاینه بصری توسط پزشک تشخیص داده می شود. دیسپلازی از طریق تست پاپ تست دهانه رحم یا مقعدی که توسط پزشک انجام می شود، تشخیص داده می شود. در اینجا، یک قطعه کوچک از بافت برداشته می شود و از نظر سلول های غیر طبیعی غربالگری می شود. آزمایش DNA HPV نیز ممکن است انجام شود که می تواند تا 14 نوع سرطان زا را شناسایی کند. اگر این کار انجام نشده باشد و نتایج پاپ دیسپلازی را نشان دهد، پزشک ممکن است آزمایش DNA را انجام دهد تا ببیند چه نوع هایی وجود دارد.
برای بررسی بیشتر دهانه رحم، پزشک ممکن است از کولپوسکوپ استفاده کند – یک میکروسکوپ مخصوص که سلولهای دهانه رحم، واژن/ سوراخ جلویی و فرج را بررسی میکند. برای معاینه مقعد، ممکن است یک معاینه دیجیتالی رکتوم انجام دهید، این معاینه زمانی است که پزشک انگشت شما را وارد مقعد میکند تا برجستگی یا بافت غیرطبیعی را بررسی کند. آنوسکوپی نیز ممکن است انجام شود، زمانی که پزشک از یک میکروسکوپ مخصوص برای بررسی دقیقتر مقعد استفاده میکند.
روش تشخیص اچ پی وی
تشخیص ابتلا به زگیل تناسلی در خانه دشوار است و باید علائم ظاهری حتما توسط متخصص بررسی شوند. در اکثر مواقع دکتر زنان یا اورولوژیست میتوانند با معاینه فیزیکی و مشاهده زگیلهای تناسلی، وجود ویروس hpv را تشخیص دهند. در صورتی که زگیلها با چشم قابل مشاهده نباشند، برای تشخیص نهایی آزمایشات زیر انجام خواهند شد:
تست تشخیص hpv | توضیحات |
آزمایش اسید استیک | محلول سرکه را روی نواحی مشکوک به ویروس hpv میریزند تا زگیل تناسلی سفید شود. |
تست پاپ اسمیر | برای تشخیص نهایی این ویروس در زنان به نمونه سلول دهانه رحم یا واژن نیاز است. |
کولپوسکوپی | این آزمایش در صورت نتیجه مثبت تست اولیه hpv یا غیر طبیعی بودن سلولها در تست پاپ اسمیر برای بررسی بیشتر انجام میشود. |
جدول آزمایشات مورد نیاز برای تشخیص اچ پی وی
HPV چگونه درمان می شود؟
درمانهایی در دسترس هستند که سلولهای نامنظم را از بین میبرند، مانند زگیلهای تناسلی یا دیسپلازی یا ضایعات سرطانی. درمان های دیگر هنوز برای درمان عفونت زمینه ای HPV در حال مطالعه هستند. نوع درمان (و اینکه آیا اصلا استفاده می شود) به شدت بیماری HPV بستگی دارد.
از هر پنج نفر دو نفر خود به خود زگیل را پاک می کنند. شما یا پزشکتان ممکن است زگیل تناسلی را درمان کنید. درمان دیسپلازی یا ضایعات سرطانی باید توسط پزشک انجام شود. برخی از درمان ها باعث ناراحتی بیشتری نسبت به سایرین می شوند و برخی نیاز به زمان بهبودی دارند. افراد مبتلا به HIV گاهی اوقات به درمان تهاجمی تری نیاز دارند. بسته به نوع درمان، عوارض جانبی می تواند شامل ناراحتی، سوزش، درد، سوزش و خونریزی باشد.
داروهای موضعی: ژلها و کرمهای موضعی – مانند فلوراوراسیل، ایمیکیمود، پودوفیلوکس، محلول پودوفیلین و اسید تری کلرواستیک – برای درمان زگیلهای تناسلی روی پوست یا داخل مقعد یا واژن/ سوراخ جلویی (به استثنای ایمیکیمود) استفاده میشوند. آنها 30 تا 80 درصد در کاهش اندازه زگیل موثر هستند.
کرایوتراپی از نیتروژن مایع برای منجمد کردن زگیل ها یا سایر سلول های غیر طبیعی در داخل یا نزدیک اندام تناسلی برای درمان زگیل تناسلی و دیسپلازی درجه پایین استفاده می کند. این یکی از ساده ترین روش های درمانی است و اغلب می تواند در مطب پزشک انجام شود. 60 تا 90 درصد موثر است.
لیزر درمانی تهاجمی تر از کرایوتراپی است. از یک پرتو نور پرقدرت برای سوزاندن و برداشتن بافت غیرطبیعی مقعد یا دهانه رحم استفاده میکند و معمولاً در بیمارستان انجام میشود. درمان با لیزر 20 تا 50 درصد برای دیسپلازی با درجه متوسط و بالا موثر است، مشروط بر اینکه بتوان کل ضایعه را با استفاده از کولپوسکوپ یا آنوسکوپ دید.
LEEP (روش برش الکتریکی حلقه) نوعی جراحی است و تقریباً همیشه در بیمارستان انجام می شود. مانند لیزر درمانی، LEEP نباید روی ضایعاتی که خیلی عمیق هستند و با کولپوسکوپ یا آنوسکوپ قابل مشاهده نیستند استفاده شود.
بیوپسی مخروطی بافت غیرطبیعی دهانه رحم یا مقعد را برای تشخیص و درمان دیسپلازی برش می دهد.
جراحی رادیکال / پرتودرمانی / شیمی درمانی: سرطان دهانه رحم و مقعد (سرطان) مانند سایر انواع سرطان درمان می شود. پرتو و/یا جراحی اغلب برای از بین بردن یا برداشتن سرطان و بافت اطراف آن ضروری است. اگر سرطان گسترش یابد، شیمی درمانی اغلب برای از بین بردن سلول های سرطانی در سایر قسمت های بدن استفاده می شود.
درمان های دیگری نیز در دسترس هستند، از جمله کوتر الکتریکی و انعقاد مادون قرمز. تنها یک درمان دیسپلازی با درجه متوسط یا بالا ممکن است برای جلوگیری از پیشرفت بیماری کافی باشد یا نباشد. بنابراین، افرادی که دیسپلازی مرحله II یا III CIN یا AIN داشته اند باید به دقت تحت نظر باشند.
هر یک از انواع HPV، علائم و نشانه های مختلفی را به همراه دارند. همان طور که قبلا نیز گفته شد، این ویروس می تواند در نهایت منجر به زگیل تناسلی و یا سرطان شود. درمان قطعی برای این ویروس وجود ندارد، اما رعایت یک سری نکات به تسکین علائم کمک خواهد کرد.
دریافت واکسن، راه اصلی پیشگیری از ابتلا به این ویروس می باشد.
واکسن گارداسیل
موارد مصرف
گارداسیل برای دختران و زنان 9 تا 45 سال جهت جلوگیری از سرطان های دهانه رحم، وولو، واژن و آنوس و نیز پیشگیری از زگیل های تناسلی ایجاد شده با سروتیپ 6 و 11 موثر است.
گارداسیل برای پسران و مردان 9 تا 45 سال به منظور پیشگیری از سرطان آنال و نیز زگیل تناسلی موثر است.
مصرف در بارداری و شیردهی
یافته های حاصل از تحقیقات حیوانی هیچ شواهدی مبنی بر اثر منفی واکسن بر روی باروری یا جنین ارائه نمی دهند. به این ترتیب، بر اساس یافته های حاصل از مطالعات حیوانی استفاده از واکسن در دوران بارداری در رده Bقرار می گیرد.
شواهدی از وجود اجزاء واکسن در شیر انسان اثبات موجود نیست اما از آنجایی که بسیاری از داروها در شیر انسان ترشح می شوند تزریق واکسن گارداسیل نیز در مادران شیرده با احتیاط همراه است.
درخصوص نحوه صحیح مصرف دارو به این نکات توجه کنید
واکسن به صورت درون عضلانی به عضله دلتوئید بازوی دست تزریق می شود. امکان تزریق به قسمت فوقانی و جلوی ران نیز وجود دارد اما تزریق در بازو ارجعیت دارد.
به چه صورت تجویز میشود و چه مقدار باید مصرف کنم؟
واکسن به صورت درون عضلانی و با فواصل 0 و 6 ماه برای افراد زیر 15 سال و با فواصل 0، 2 و 6 ماه برای افراد بالای 15 سال تزریق می شود.
چه مدت باید واکسن گارداسیل را مصرف کنم؟
تکمیل واکسیناسیون بر علیه HPV شش ماه به طول می انجامد و واکسن فاقد دوز یادآور است.
مصرف گارداسیل در کودکان:
پروفایل ایمنی واکسن در کودکان زیر 9 سال مطالعه نشده و بنابراین تزریق آن توصیه نمی شود.
مصرف در سالمندان:
واکسن در افراد بالای 45 سال تزریق نمی شود. به علاوه، ایمنی و اثربخشی گارداسیل در سالمندان 65 سال به بالا مشخص نمی باشد.
در صورت فراموش کردن مصرف گارداسیل:
در صورت طولانی شدن زمان بین دوزها از زمان توصیه شده نیازی به تکرار دوز نیست و واکسن همچنان کارایی دارد.
قیمت واکسن گارداسیل 1403
طبق تعرفه سال جدید 1403 در حال حاضر قیمت واکسن گارداسیل 4 ظرفیتی نرخ 4.750.000 هزار تومان شروع میشوند. قیمت واکسن های 9 ظرفیتی گارداسیل و hpv به نرخ 9.500.000 تا 18.000.000 میلیون تومان خرید و فروش میشوند. علت نوسان قیمت آنها کشور سفارش دهنده است