مشاوره و روانشناسی

مشاوره و روانشناسی دو کلمه که در زبان عامیانه به جای هم و یا در کنار هم استفاده می شود.گرچه رشته تحصیلی مشاوره و روانشناسی دو رشته مجزا از همدیگر می باشند اما دارای نقاط اشتراک بسیار زیادی هستند. هدف نهایی این دو رشته کمک به افراد در انتخاب ها و تصمیم ­گیری های آنها در مراحل مختلف زندگی می باشد.

مرکز و کلینیک تخصصی مشاوره و روانشناسی شاداب نو در مقاله زیر قصد دارد در خصوص مشاوره و روانشناسی مطالب مفیدی را به شما ارائه نماید.

روانشناس کیست ؟

روانشناس کسی است که رفتار، روابط بین فردی، شخصیت و سایر جنبه های یک فرد را  مورد بررسی قرار می دهد. روانشناس از یک طرف رابطه بین عملکرد مغز و رفتار را بررسی می کند و از سوی دیگر ارتباط بین محیط و رفتار ،روانشناس کسی است که فرآیندهای ذهنی و رفتار انسانی را با مشاهده، تفسیر و ثبت و نحوه ارتباط افراد با یکدیگر و محیط مطالعه می‌کند. روانشناس رفتار، انگیزه ها، افکار و احساسات افراد را بررسی کرده و به آنها در کنترل و غلبه بر مشکلات شان کمک می کند.

مشاور کیست؟

مشاور کسی است که به مراجع کمک میکند تا انتخابهای مناسبی داشته باشد. مشاور عموما به اشخاص کمک میکند تا در یک فرایند رشدی اهداف خود را مشخص کنند تا تصمیم‌گیری مناسب داشته باشند و مسائل فردی، اجتماعی و تحصیلی و… خود را حل کنند.

مرکز و یا کلینیک مشاوره چیست؟

با توجه به اهمیت امر مشاوره و روانشناسی در جامعه به منظور نظارت بهتر بر ارائه خدمات مشاوره و روانشناسی توسط سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور و همچنین سازمان بهزیستی کشور به افراد حقیقی و حقوقی دارای صلاحیت مجوزهایی با عنوان مرکز و کلینیک مشاوره و خدمات روانشناسی داده می شود.مرکز مشاوره و روانشناسی جایی هست که توسط متخصصین به ارزیابی، تشخیص، درمان و همچنین ارائه خدمات مشاوره و روانشناسی می پردازد.

 

 
مشاوره و روانشناسی

انواع مشاوره و خدمات روانشناسی

اگر به راهنمایی و مشاوره دربارۀ یک موضوع مشخص (بدون وجود مشکلات جدی) نیاز دارید، می توانید از مشاور و اگر زندگی عادی شما تحت تأثیر مشکل یا مشکلاتی قرار گرفته می توانید از روانشناس کمک بگیرید.
بطور کلی برای موضوعات زیر میتوان از خدمات مشاوره و روانشناسی استفاده نمود : ( روی هر کدام از موضوعات زیر جهت مطالعه بیشتر کلیلک کنید)
 

چه زمانی به مشاوره و خدمات روانشناسی نیاز داریم؟

در زندگی روزمره در یکی از موضوعات که در بالا اشاره شده اگر احساس نیاز به مشورت داشته باشیم و یا بخشی از زندگی ما دچار اختلال شده باشد و علت آن را ندانیم می توانیم از   مشاوره و روانشناسی استفاده کنیم. مشاوره و روانشناسی می تواند در تمامی مراحل رشد انسان از  کودکی ، نوجوانی ، بزرگسالی و سالمندی تاثیر گذار باشد. مشاور و روانشناس جنبه های مختلف زندگی افراد را مورد بررسی قرار می دهد و یا شیوه های تخصصی برای هر موارد مورد نیاز ارائه طریق و یا مداخله درمانی انجام می دهد.

 

ویژگی های روانشناس خوب چیست ؟

بهترین روانشناس کیست؟ ویژگی های روانشناس خوب چیست ؟ این سوالات معمولا در ذهن بسیاری از مراجعه کنندگان قبل از دریافت خدمات مشاوره و روانشناسی مطرح می شود.پیدا کردن یک روانشناس خوب در شهر تهران، اراک، تبریز، اصفهان و یا هر شهری دیگر کار مشگلی است، زیرا با یک سرچ متوجه م یشوید هزاران نفر ادعای بهترین ها را دارند.

برخی از ویژگی های یک روانشناس خوب را می توان موارد زیر نام برد:

– دکتر بری ال.دانکن، روانشناس، آموزگار  و پژوهشگری است روانشناس بطور خلاصه ویژگی‌های رواندرمانگران ممتاز را موارد زیر برمی شمارد : مهارت در ایجاد اتحاد درمانی، تمرکز روی توانمندی‌ها، تجربه خاص 

– همچنین مشاور و روانشناس خوب باید از نظر علمی صلاحیت لازم را داشته باشد،یکی از در دسترس ترین روش های بررسی صلاحیت یک روانشناس داشتن پروانه سازمان نظام روانشناسی است.

-مشاور و روانشناس باید به اندازه کافی  باتجربه باشد،مشاور همیشه متمرکز بر شماست و با شما رفتار حرفه ای دارد.

وظیفه روانشناس چیست؟

مشاور و روانشناس یا به عبارت دیگر درمانگر در مورد فرایند درمان و اینکه چطور می توانید از آن بهره گیرید در جلسه اول توضیحاتی می دهد، اما تضمین نمی کند که حتما موفق می شوید و «همه مشکلاتتان حل خواهد شد». واقعیت این است که هیچ کس – نه شما و نه درمانگر – نمی تواند چنین تضمینی بدهد.درمانگر میان افکار و احساسات شما تعادل برقرار می کند، بی آنکه از شدت یکی بکاهد یا دیگری را نادیده بگیرد.درمانگر به شما کمک می کند در یک محیط ایمن و به شیوه ای درمانی، با احساسات و خاطرات بسیار آسیب پذیرتان مواجه گردید.

وظیقه روانشناس مرکز تخصصی مشاوره و روانشناسی شاداب

تفاوت روانشناس و روانپزشک

روانپزشكي يكي از زير شاخه هاي رشته پزشكي است. يك روانپزشك پس از قبولي در رشته پزشكي و پس از اتمام اين دوره كه حدود 7 سال بطول مي انجامد و با قبولی در آزمون تخصصي در رشته تخصصي روانپزشكي مشغول به تحصيل مي شود و پس از فارغ التحصیل شدن روانپزشک میگردد.روانپزشك همانند ساير رشته هاي پزشكي وظيفه تشخيص بيماري، تعيين سير و پيش آگهي آن را بر عهده دارد و در مرحله بعد وظيفه انتخاب و تجويز دارو بر اساس تشخيص اوليه، بررسي تاثير دارو بر علائم، سير بيماري را دارد.

روانشناس  پس از قبولي در رشته روانشناسي در مقطع كارشناسي شروع به تحصيل مي كند و پس از آن دوره هاي ارشد و دكتري مرتبط را سپري مي كند. رشته روانشناسي بر اهميت موضوع چگونگي تفكر، رفتار، هيجانات انسان ها و تاثير آن ها بر يكديگر تاكيد دارد و در راستاي اصلاح اين فرآيندها آموزش داده مي شود.

وجه اشتراك هر دو گروه از روانپزشكان و روانشناسان در مطالعه بر چگونگي عملكرد مغز، هيجانات و تفكر انسان ها است.

متاسفانه گاها شنيده و يا ديده مي شود كه عده اندكي از همكاران بر اين باور هستند كه درمان اختلالات رواني دارو است و يا صرفا اقدامات روانشناسي مي باشد در صورتيكه اكنون ثابت شده بهترين نوع درمان در اينگونه اختلالات، تلفيقي از درمان هاي روانپزشكي و روانشناسي است. بيماران دچار اين اختلالات، زماني بهترين سود درماني را دريافت خواهند كرد كه حوزه هاي مختلف بيماري وي بدرستي ديده شود.

روانپزشک و روانشناس

مشاوره آنلاین و تلفنی

مشاوره آنلاین یکی از شیوه های ارائه خدمات مشاوره و روانشناسی بصورت غیر حضوری می باشد. مشاوره در بستر اینترنت توسط نرم افزار های واتس آپ، ایمو، اسکایپ، و یا تلفن انجام می گیرد.مشاوره آنلاین و یا تلفنی دارای مزیتی هایی از جمله عدم نیاز به مراجعه حضوری به محل مرکز یا کیلینک مشاوره، کاهش هزینه ها بدلیل عدم نیاز به رفت آمد، در دسترس بودن در کلیه ساعات روز حتی ساعات غیر اداری، مناسب برای افرادی که توانایی جابجا شدن و رفت و آمد ندارند را دارا می باشد.

در مشاوره آنلاین شما از هر نقطه از جهان می توانید به مشاور همزبان خود دسترسی داشته باشید.

مشاوره آنلاین با مشاوره حضوری تفاوت اساسی ندارد فقط تفاوت در شیوه ارتباط بین مراجع و درمانگر است.

آیا مشاوره و روانشناسی آنلاین مجوز دارند؟

تمام مشاوران و روانشناس هایی که بصورت آنلاین فعالیت می نمایند می بایست دارای مجوز و یا در زیر نظر یک کلینیک و مرکز مشاوره دارای مجوز فعالیت نمایند، اما گاهی در فضای مجازی افرادی مشاهده می شوند که خود را “درمانگر، روانشناس و یا مشاور آنلاین” نامیده‌اند و مجوز ندارند. مراقب سایت‌هایی که “مشاوره روانشناسی آنلاین رایگان” ارائه می‌دهند باشید. در اینجا چند روش برای تأیید صحت این مراکز ارائه می‌شود:

– در سایت مجوز مشاوره فردی و یا مرکز مشاوره می بایست قابل مشاهده باشد.شبکه‌های درمانی آنلاین شماره مجوز درمانگر را نمایش می‌دهند و یا در صورت درخواست شما ارائه می‌دهند.

– می‌توانید از متخصص خود بخواهید به شما کمک کند معنای مجوز او را بفهمید و نحوه تایید آن را یاد بگیرید. نگران نباشید، ناراحت نمی‌شوند. درمانگران حقیقی درک می‌کنند که بیماران بیمار نیاز به محافظت از امنیت فردی خود دارند.

مشاوره آنلاین و یا تلفنی برای چه افرادی مناسب نیست؟

علی رغم همه فواید مشاوره آنلاین، 4 دسته از مراجعین بهتر است از آن استفاده نکنند.

  • افرادی که تمایلات جدی خودکشی دارند.
  • افرادی که تماس خود را با واقعیت از دست داده اند. به عبارت دیگر بیمارانی که اختلالات شدید روانی دارند از جمله بیماران اسکیزوفرنی.
  • افرادی که برای درمان بیماری خود نیاز به مصرف دارو دارند.
  • افرادی که مواد مخدر مصرف می کنند و ممکن است در شرایط تمرکزی مناسبی نباشند

مشاوره آنلاین

کارگاه روانشناسی

کارگاه روانشناسی چیست ؟ تفاوت کارگاه روانشناسی با جلسات مشاوره چیست؟ آیا من نیاز به کارگاه روانشناسی دارم؟
این سوالات متداول طریق سوال ها در خصوص کارگاه های روانشناسی می باشد.

کارگاه روانشناسی عمومی چیست؟

کارگاه های روانشناسی عمومی که برای عموم افراد جامعه مناسب است و به ارتقای سطح سلامت روان جامعه  کمک می کند:  مانند کارگاه مهارت های زندگی ، کارگاه کنترل خشم ، کارگاه مدیریت اضطراب ، کارگاه آموزش مهارت های زناشویی ، مهارت های فرزندپروری ، کارگاه مهارت های ارتباطی ، کارگاه عزت نفس ، کارگاه اعتماد بنفس ، کارگاه تحلیل روانشناختی فیلم و … می باشند . بسیاری از خانواده و همسران نیاز به حضور در این کارگاه ها دارند تا بتوانند بهداشت روانی خانواده خخود را بهبود بخشند.

کارگاه های عمومی ممکن است به دو صورت تشکیل شوند؛

  1. تشکیل توسط مراجعین: گاهی حضور در یک کارگاه عمومی برای کسانی که به مشاوره فردی مراجعه کرده اند، بسیار سودبخش است. ممکن است درمانگر بخواهد کسانی را که تا حدی خدمات درمانی دریافت کرده اند و پیشرفتی در وضعیت سلامتی آن ها دیده می شود، در یک گروه تعاملی قرار بدهد. آن ها در این کارگاه می توانند تجربیات خودشان را در میان بگذارند، حس تعلق به یک گروه را تجربه کنند، آموزش هایشان را در قالب یک تعامل گروهی عملی کنند و حتی تمرینات و صحبت های انجام شده در جلسات فردی را مرور کنند.
  2. تشکیل توسط سایر افراد: کارگاه روانشناسی عمومی می تواند به این صورت تشکیل شود که با پخش یک فراخوان مبنی بر برگزاری کارگاهی با موضوع مشخص، از علاقمندان دعوت به عمل بیاید. ممکن است افراد برای مدیریت خشم، کاهش انزوا، مدیریت استرس، افزایش خودآگاهی، افزایش اطلاعات راجع به ازدواج و دیگر مسائل در چنین کارگاه هایی شرکت کنند.
کارگاه تخصصی روانشناسی چیست؟
 این کارگاه ها در سطح تخصصی  ویژه دانش آموختگان رشته های روانشناسی و مشاوره است .طی این جلسات دانش تئوری و بالینی و کاربردی شرکت کنندگان به طرز چشمگیری افزایش می یابد. از طرف دیگر با تعاملی که در چنین گروه های وجود دارد، همه افراد می توانند از تجربیات و نظرات همدیگر استفاده کنند. کارگاه ها می توانند موضوعات بسیار مختلف و به روزی داشته باشند مانند کارگاه درمان شناختی رفتاری (CBT)  ، کارگاه تکنیک های رفتار درمانی مانند ( حساسیت زدایی منظم و EMDR ) ، کارگاه هیپنوتیزم ، کارگاه روان درمانی تحلیلی ، روانپویشی کوتاه مدت ISTDP ، کارگاه روانکاوی ، کارگاه تربیت درمانگر ، کارگاه درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد ACT ، کارگاه زوج درمانی ، کارگاه تربیت درمانگر جنسی ، کارگاه طرحواره درمانی ، کارگاه دارو شناسی روانپزشکی ، کارگاه تربیت درمانگر کودک ، کارگاه خانواده درمانی ، کارگاه بازی درمانی ، کارگاه ذهن آگاهی ، کارگاه تربیت درمانگر اعتیاد MMT ، کارگاه تحلیل رفتار متقابل TA ، کارگاه تربیت جنسی کودکان ، کارگاه مشاوره پیش از ازدواج و …
 
کارگاه روانشناسی مرکز مشاوره و خدمات روانشناسی شاداب

تست روانشناسی چیست؟

تست روانشناسی که آزمایش روانشناختی یا ارزیابی روانشناختی نیز نامیده می شود؛ پایه و اساس چگونگی درک بهتر روانشناسان در مشاوره و روانشناسی از شخص و رفتار او است و این که این رفتار تا به چه حد و از کجا سرچشمه می‌گیرد. به عبارتی بهتر تست های روانشناسی بیانگر فرایند حل مسئله برای بسیاری از متخصصان هستند.بخصوص در ارزیابی روانشناسی، روانشناسان ارزیابی می کند که آیا فرد دارای نشانه هایی از یک بيماری خاص است یا نه. ارزیابی همچنين ارزیابی روانشناختی ممکن است توصيف یا توضيح مشکلات عمومی روانی یک فرد ارائه دهد که به منظور درک رفتار فرد باشد.

تست روانشناسی فرایندی است که به شناسایی نه تنها نقاط ضعف شخص بلکه نقاط قوت او نیز کمک می‌کند.

 

تست روانشناسی به چهار نوع اصلی تقسیم می شود:
  • مصاحبه و ارزیابی بالینی
  • ارزیابی عملکرد فکری (ضریب هوشی)
  • ارزیابی شخصیت
  • ارزیابی رفتاری

علاوه بر این انواع اولیه ارزیابی روانشناختی، انواع دیگری از آزمونهای روانشناسی برای زمینه های خاص مانند استعدادیابی یا موفقیت در مدرسه، مشاوره شغلی یا تحصیلی، مهارتهای مدیریتی و برنامه ریزی شغلی نیز در دسترس است.

 

روانسنج کیست؟

روانسنج به روانشناس در کلینیک و مرکز مشاوره و روانشناسی کمک می کند تا پدیده های روانی در افراد را با روش های تخصصی اندازه گیری نماید.روانسنج برای رده های مختلف سنی از تست های روانشناسی مختلفی بسته به نیاز افراد استفاده می کند. در مجموع انجام تست روان شناسی و تحلیل و تفسیر آن یک کار تخصصی می باشد که توسط روانشناسان و روانسنج ها انجام میگیرد. البته در اینترنت برخی تست های روانشناسی رایگان نیز وجود دارد که با مطالعه و انجام آنها م یتوانید بر نقاط قوت ، ضعف خود پی ببرید