مشاوره ازدواج یا پیش از ازدواج چیست؟

آنچه پیش از ازدواج باید بدانیم؟

آیا انجام مشاوره پیش از ازدواج الزامی است؟

مشاوره ازدواج حضوری، تلفنی یا آنلاین؟

انتخاب بهترین مشاوره ازدواج کیست؟

آشنایی با تست های مشاوره ازدواج

مشاوره ازدواج مجدد بعد از طلاق

در این مقاله ما به سوالات فوق پاسخ می دهیم
مشاوره پیش از ازدواج در اراک

مشاوره پیش از ازدواج چیست؟

ازدواج و انتخاب همسر یکی از مهمترین تصمیمات زندگی هر فردی می باشد. پس از ازدواج نهاد خانواده تشکیل می شود که یکی از یکی از نهاد های مهم اجتماعی است.

تصمیم های انگشت شماری در زندگی ما هستند که تمام زندگی ما را تحت تاثیر قرار می دهند. ازدواج یکی از این تصمیم های بسیار مهم در زندگی می باشد. بنابراین تصمیم زمانی باید گرفته شود که اطلاعات، دانسته ها و پختگی ما در برابر بزرگی این تصمیم کافی باشد. تصمیم های اندکی  مانند ازدواج در زندگی ما  هستند که با وجود مهم بودنشان سرتاسر عمر ما را تحت تاثیر قرار می دهند.پس همان قدر که برای برگزاری یک مراسم عروسی فوق العاده وقت و انرپی صرف میکنیم می بایست برای یک تصمیم گیری درست، صحیح و با کمترین خطا نیز وقت گذاشته شود.مشاوره و روانشناسی فرآیندی است که طی آن در زمینه موضوع و مساله خاص به فرد کمک و راهنمایی ارائه میشود. در مشاوره ازدواج و یا مشاوره پیش از ازدواج نیز  افرادی که قصد ازدواج دارند با کمک جستن از منابع مشاور و روانشناس راهنمایی های لازم در این زمینه دریافت میکنند تا تصمیمات مناسبتری را اتخاذ کنند.

برای مشاوره ازدواج از کلمات مشابه ای مانند مشاوره پیش از ازدواج، مشاوره قبل از ازدواج، روانشناسی ازدواج، مشاوره قبل ازدواج نیز استفاده می شود.پس درهرکجا چنین کلماتی را دیده و یا شنیدیم منظور همان مشاوره پیش از ازدواج است.

هدف مشاوره ازدواج ، مشاوره پیش از ازدواج چیست؟

هدف اصلی مشاوره ازدواج و مشاوره پیش از ازدواج، کمک به افراد برای انتخاب زوج مناسب است .در مشاوره قبل ازدواج ارزیابی آمادگی هر یک از طرفین برای ازدواج, ارزیابی مناسب بودن آنها برای ازدواج و ارزیابی نقاط ضعف و قوت هر یک از انجام میگیرد. این مرحله مهمترین مرحله مشاوره ازدواج است زیرا جنبه پیشگیری دارد و در صورت هدایت صحیح، موجب تأمین بهداشت روانی خانواده می‌شود. از این رو, در مشاوره پیش از ازدواج سعی می شود سوال های پرسیده شود که علاوه بر افزایش آگاهی زوج از خود و دیگری, آنها را به چالش نیزبکشاند. به این ترتیب, زوج می تواند با آگاهی درباره آینده ارتباط تصمیم گیری و برنامه ریزی کنند.

 اهمیت مشاوره پیش از ازدواج زمانی مشخص می‌شود که انسان‌ها از یکدیگر شناخت کافی ندارند، بنابراین به منظور دستیابی به این شناخت برای ازدواج به کمک مشاوره نیاز دارند.اگر اشتباهی رخ بدهد، جبران آن کار سختی است. به همین منظور برای پیشگیری از مشکلات و اتفاقات ناخوشایند در زندگی مشترک، بهتر است قبل از ازدواج به مشاور مراجعه کنید.

فایده مشاوره پیش از ازدواج چیست؟واقعا بدرد میخوره ؟

یکی از علل اختلاف و طلاق در میان خانواده‌ها ، این است که زوجین بدون شناخت از یکدیگر و مشاوره وارد زندگی مشترک می‌شوند. به قول معروف، باید به فکر علاج واقعه قبل از وقوع بود. مشاوره قبل از ازدواج، علاج و پیشگیری از وقوع پدیده طلاق تلقی می شود. جلسات مشاوره قبل ازدواج یک فرصت عالی برای زوجین است تا بتوانند توانایی خود را برای برقراری ارتباط موثر با یکدیگر تقویت کنند و و هم چنین توقعات واقع بینانه ای از یکدیگر داشته باشند. با ارائه همین چند جمله می توان به این نتیجه رسید که مشاوره ازدواج واقعا بدرد خور می باشد.

مشاوره پیش ازازدواج در اراک

فرایند و نحوه مشاوره پیش از ازدواج

مشاوره پیش از ازدواج طی چندین جلسه  مختلف برگزار می ‌شود . برخی جلسات بصورت انفرادی، و برخی جلسات بصورت مشترک برگزار میگردد. طی جلسات مشاوره ازدواج،  مشاوره و یا روانشناس آمادگی دختر و پسر برای ازدواج ، ارزیابی هم کف بودن و یا هماهنگی و همسانی دختر و پسر و ارزیابی مهارت‌های زندگی مشترک ازجمله مواردی است طی جلسات بررسی می گردد.

چند جلسه مشاوره ازدواج نیاز است؟

ساختار مشاوره ازدواج معمولا طی پنج جلسه بصورت زیر برگزار میگردد:
جلسه اول و جلسه دوم مربوط به مسائل بین فردي و ارتباطی این جلسات بصورت مشترک برگزار میگردد.

جلسه سوم و چهارم مربوط به مسائل شخصیتی این جلسات بصورت انفرادی تشکیل میگردد.
جلسه پنجم در خصوص بینش و نهایتا تصمیم گیري که عموما بصورت مشترک برگزار میگردد.

با توجه به ضرورت و شرایط جلسات میتوان فردی یا زوجی بودن جلسات و تعداد جلسات را زیاد تر و برگزار نمود.برگزای جلسات مشاوره آنلاین در این خصوص نیز با توجه به پیشرفت تکنولوژی امکان پذیر است. در پایان همین مقاله می توانید اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه ارائه خدمات مشاوره و روانشناسی ازدواج آنلاین، تلفنی و اینترنتی ارائه خواهد شد.

بهترین زمان برای مراجعه به مشاوره پیش از ازدواج

پس از انجام مراحل اولیه آشنایی دختر و پسر و ایجاد شناخت نسبی طرفین از یکدیگر ، و تا قبل از قبل از ایجاد وابستگی و دلبستگی طرفین به یکدیگر بهترین زمان مراجعه به مشاور و شرکت در جلسات مشاوره قبل از ازدواج است.

حضور خانواده ها در جلسات مشاوره ازدواج

از آنجایی که پسر و دختر شرکت کننده در جلسات مشاوره بالغ و عاقل می باشند ضرورتی به نیاز حضور خانواده ها در جلسات مشاوره نمی باشد. اما در صورتی که مانع یا مخالفتی از سوی خانواده ها مطرح شده بهتر است مشاور در زمان مناسب از خانواده ها برای حضور در جلسه مشاوره دعوت به عمل آورد.

نحوه تصمیم گیری و اعلام نتیجه جلسات مشاوره پیش از ازدواج

مشاوره پس از برگزاری جلسات مشاوره ازدواج در جلسه پایانی ، نظر خود را  بدون اعمال نظر شخصی خود مبنی بر تایید یا رد ازدواج بیان میکند. بعبارت دیگر مشاور به هیچ وجه بطور مستقیم طرفین را به ازدواج و یا عدم ازدواج دعوت نمیکند. بلکه با ارتقای سطح آگاهی طرفین، ارزیابی معیارهای انتخاب و تصمیم گیری آنها، به طرفیت در خصوص روشن سازی نقاط مورد اختلاف و نقاط مشترک کمک می نماید و در نهایت تصمیم گیری نهایی در خصوص ازدواج و یا عدم ازدواج بعهده طرفین ( دختر و پسر) می باشد.

معمولا مشاور ازدواج با جملاتی از جمله موارد زیر نظر خود را بیان میکند اما تصمیم نهایی بعهده طرفین است

 1 ازدواج نه تنها بلامانع است بلکه مورد تأکید هم هست
2 ازدواج شما بلامانع است به شرط آموزش مهارت هاي بین فردي
3 ازدواج شما بلامانع است به شرط درمان
4 بهتر است ازدواج نکنید (با استدلال )

تست روانشناسی پیش از ازدواج

تست روانشناسی پیش از ازدواج چیست؟ نحوه انجام آنها چگونه است؟

در حین جلسات مشاوره شاید لازم باشد به تشخیص مشاور و یا روانشناش تست های روانشناسی قبل از ازدواج از طرفین انجام شود. تست های روانشناسی ازدواج و هم چنین سوالات روانشناسی  به آن ها کمک می کند تا  عواملی که موجب ایجاد استرس در یکدیگر می شود را شناسایی کنند و یاد بگیرند که چگونه می توانند یکدیگر را در زمینه مورد بحث حمایت کنند.تست های روانشناسی قبل از ازدواج برای شناخت بهتر طرفین است می شود. تست های روانشناسی قبل از ازدواج می توانند به صورت پر کردن پاسخنامه و یا طی یک مصاحبه اختصاصی با هر یک از طرفین صورت گیرند. بررسی وجود اختلالات روانی، شیوه نحوه برخورد هر شخص با مسائل و مشکلات فردی افراد می تواند در تست های روانشناسی پیش از ازدواج مورد بررسی قرار گیرند.

برخی تست های ازدواج قابل انجام :

تست نئو (NEO) :

آزمون یا تست نئو (NEO) به عنوان تست های شخصیت معرفی شده است که با کمک آن می توان میزان  برون گرایی و درون گرایی ، وظیفه شناسی ، روان رنجوری یا نوروتیک بودن که شامل اضطراب ، استرس ، افسردگی ، حساس بودن و آسیب پذیری و … می باشد را نشان می دهد .

پرسشنامه شخصیتی چند وجهی مینه سوتا (MMPI) :

از مشهورترین و پرکاربرد ترین تست ها در جهت تشخیص اختلال های روانی تست MMPI می باشد که با استفاده از آن می توان به  تشخیص اختلال هایی نظیر اسکیزوفرنی ، اضطراب ، افسردگی ، سوءظن شدید ، حمله عصبی ، انحراف روانی اجتماعی ، ضعف روحی و خستگی روانی ، شیدایی و …. پرداخت . بعد از انجام این تست و تفسیر آن  وجود هرگونه اختلال مشخص می شود و روان درمانی و دارو درمانی مناسب برای آن آغاز می شود .

تست کتل :

تست شخصیت کتل دارای 16 بعد اصلی است که می تواند ابعاد گسترده ای از شخصیت را نشان دهد.

16 عامل تست کتل شامل عوامل زیر است:

  • مردم آمیزی یا مردم گریزی
  • با هوشی یا کم هوشی
  • روان رنجور خویی یا پایداری هیجانی
  • سلطه یا تسلیم
  • سرزندگی یا دل مردگی
  • خلق استوار یا خلق نارس و وابسته
  • جسارت یا ترس
  • حساسیت هیجانی یا کله شقی
  • شکاک بودن یا اعتماد داشتن
  • خیال پردازی یا عمل گرایی
  • ظریف کاری یا سادگی بی ظرافت
  • بی اعتمادی مضطرب کننده یا اعتماد همراه به آرامش

در مقاله دیگر در خصوص آزمایشات پزشکی پیش از ازدواج از جمله آزمایش ژنتیک و خون صحبت خواهیم کرد.

چگونه کلینیک مشاوره ازدواج مناسب پیدا کنم؟

دریافت یک مشاوره خوب قبل از ازدواج با یک مشاور و یا روانشناس خوب و کارآزموده در این زمینه محقق خواهد شد. جهت دریافت یک مشاوره خوبعلاوه بر مراجعه به تمامی مراکز و کلینیک های دارای مجوز از سازمان های ذی صلاح میتوان از مراکز مشاوره تخصصی ازدواج و مشاوره نیز بهره برد.

مرکز مشاوره ازدواج شاداب نو دارای مجوز رسمی مشاوره تخصصی ازدواج و خانواده از وزارت ورزش و جوانان و سازمان نظام روانشناسی با تیمی از روانشناسان حرفه ای جهت مشاوره پیش از ازدواج، حین عقد و پس از ازدواج در کنار شما می باشد.

آشنایی با کلاس های مشاوره قبل از ازدواج

می توان گفت که یکی از پیش شرط های لازم و ضروری برای شناخت یکدیگر و یکی از راهکارهای مثمر ثمر و کاربردی برای پیشگیری از مشکلات و جدایی و طلاق زوجین مشاوره ی پیش از ازدواج است، پس توجه به آن بسیار ضروری است. پسر و دختر های جوان پیش از تصمیم به ازدواج می توانند با شرکت در کارگاه های آشنایی با مسائل پیش از ازدواج با مهارت همسر گزینی درست و موفق آشنا شوند. در این کارگاه ها با یک ازدواج موفق و نحوه انتخاب درست همسان گزینی، با یک ازدواج ناموفق و زندگی قرارداری آن و گذر از بحران طلاق عاطفی، با یک ازدواج ناموفق ( ناهمسانی در انتخاب همسر و عدم رفع نیازهای روحی و روانی و جنسی) آشنا می شویم. این کارگاه ها برای عموم افراد می باشد.

برخی کارگاه های تخصصی مشاوره ازدواج نیز برای مشاوران و روانشناسان برگزار می گردد. در این کارگاه آموزش های لازم به مشاوران و روانشناسان در راستای ارائه مشاوره حرفه ای به مراجع کنندگان آموزش داده می شود. بعنوان مثال در این لینک می توانید جزوه کارگاه پیش از ازدواج یکی از اساتید را مشاهده نمایید.

تعرفه و هزینه جلسات مشاوره ازدواج

مدت زمان استاندارد جلسات مشاوره ازدواج 45 دقیقه می باشد. اما ممکن است بدلیل تقاضا مراجع کننده و با صلاحدید روانشناس جلسات کمی طولانی تر ( 60 دقیقه  و…) زمان بر شود. مطابق ابلاغ هیت وزیران تعرفه جلسات مشاوره و روانشناسی برای مدرک کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی به شرح جدول زیر می باشد:
مقطع تحصیلی تعرفه (به ریال)
کارشناسی ارشد ۱.۳۰۰.۰۰۰
دکتری ۱.۸۷۰.۰۰۰

۲- تعرفه های مربوط برای چهل و پنج (۴۵) دقیقه خدمت می باشد.

جمع بندی و کلام آخر

در مشاوره پیش از ازدواج کلیه موارد زیر توسط روانشناس و یا مشاور بررسی میگردد

  • تناسب سنی
  • تناسب اقتصادي
  • تناسب فرهنگی
  • تناسب خانوادگی
  • تناسب تحصیلی
مشاور ازدواج با انجام مصاحبه، تست کلیه موارد را به اطلاع شما می رساند اما تصمیم گیری نهایی بر عهده خود شما است.
مشاوره ازدواج آنلاین

مطالب تکمیلی

در ادامه برخی مطالب تکمیلی هر پسر و دختری نیاز است در خصوص مشاوره و روانشناسی ازدواج بداند ارائه شده است.

مشاوره ازدواج مجدد

ازدواج مجدد و فقدان همسر بدلیل طلاق ، فوت ممکن است برای هر فردی رخ دهد. در این موضوع ممکن است گزینه پیش روی فردی باشد گه تاکنون ازدواج نکرده و یا فردی باشد که مطلقه و یا بر دلیلی همسر قبلی خود را از دست داده باشد.ازدواج مجدد دارای چالش‌هایی از جمله داشتن فرزند، شرایط فرهنگی، ترس از شکست مجدد و بسیاری از مسائل دیگر است.به همین دلیل اهمیت مشاوره ازدواج مجدد و روانشناسی ازدواج مجدد خود را نمایان می سازد.

در این رابطه مشاور و روانشناس می تواند در خصوص موارد زیر شما را راهنمایی کند :

  • بهترین زمان جهت ازدواج مجدد
  •  شناسایی چالش های پیش رو در ازدواج مجدد و ازدواج با زن مطلقه، مرد مطلقه
  • نحوه فراموشی و از بین بردن خاطرات رابطه، خاطرات ازدواج قبلی و آمادگی برای ازدواج مجدد
  • آموزش روابط زناشویی در ازدواج مجدد
  • نحوه مدیریت فرزندان در ازدواج مجدد با فردی که دارای فرزند است.

مشاوره آنلاین، اینترنتی، تلفنی، تصویری و ویدئویی

هم اکنون با پیشرفت علوم، تغییر شرایط زندگی  در جامعه انجام مشاوره و روانشناسی آنلاین، تلفنی، اینترنتیف تصویری و ویدئویی بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. انجام مشاوره آنلاین در مرکز شاداب نو در محیط نرم افزاهای واتس آپ، ایمو، اسکایپ و حتی بصورت تلفنی امکان پذیر می باشد. ارائه خدمات مشاوره آنلاین برای کلیه خدمات مشاوره ازدواج آنلاین ، زوج درمانی آنلاین، خانواده درمانی آنلاین ، مشاوره کودک آنلاین ، مشاوره نوجوان آنلاین ، مشاوره جنسی و سکستراپی آنلاین ، مشاوره فردی آنلاین، ارزیابی و تشخیص اختلالات شامل درمان وسواس، اضطراب، مشاوره طلاق و جدایی آنلاین ، مشاوره رابطه دختر و پسر آنلاین، مشاوره تحصیلی و کنکور آنلاین، مشاوره شغلی آنلاین، استعداد یابی ، روان درمانی ،مشاوره سالمندان آنلاین امکان پذیر است. جهت انجام مشاوره می توانید با شماره 09364245996 تماس حاصل نمایید.

مشاوره مذهبی

برخی از روانشناسان و مشاوران علاوه بر اینکه فارغ التحصیل در رشته روانشناسی هستند در حوزه مذهبی هم اطلاعات جامعی دارد. از این افراد بعنوان مشاوره و روانشناس مذهبی یاد می شود. مشاوران مذهبی می توانند در خصوص مشاوره مذهبی ازدواج، مشاوره مذهبی خانواده ، مشاوره مذهبی کودک و نوجوان و … به ارائه خدمات بپردازند. همچنین مراکزی تحت عنوان سامانه مشاوره اسلامی حوزه (سماح) در شهر های تهران، اراک ، اصفهان و … بصورت تخصصی به ارائه خدمات مشاوره و روانشناسی مذهبی می پردازند.

2 دیدگاه دربارهٔ «مشاوره ازدواج»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *